Elo 21 2017

Webbiportaali on enemmän kuin tehokas verkkokauppa

Kuinka paljon sinun elämääsi helpottaisi, jos verkkokauppasi ja toiminnanohjausjärjestelmäsi yhdistyisivät osiensa summia arvokkaammaksi kokonaisuudeksi?

Portaalit ovat klassisesti verkkopalveluita, joista on omien palveluidensa lisäksi yhteys muihin verkkopalveluihin. Uuden sukupolven portaalit luovat verkkokaupan yhteyteen kokonaisen palveluympäristön. Me Codaonella olemme viimeaikoina kehittäneet useita uuden sukupolven B2B-webbiportaaleja. Näiden portaalien perusidea on varsin simppeli: tehdä asiakaskokemuksesta mahdollisimman miellyttävä ja yritystoiminnan pyörittämisestä mahdollisimman helppoa.

Osa kehittämistämme portaaleista ei alunperin ole pohjannut verkkokaupalle. Mutta koska B2B-liiketoiminnan tekeminen verkossa johtaa yleensä verkkokaupan perustamiseen, on portaalien kehittäminen meille Codaonella mieluisa tapa tukea asiakkaidemme liiketoiminnan kehitystä. Mutta mitä hyötyä webbiportaaleista on yrityksille

 

Kaikki palvelut samalta luukulta

Olkoon esimerkkinämme LVI-alan maahantuoja, jonka asiakkaat ovat urakoitsijoita. Jotta maahantuoja voisi helpottaa asiakkaidensa työtä, tarjoaa hän heille webbiportaalia, joka kiinnostaa urakoitsijoita viimeisen päälle luodun suunnittelutyökalunsa ansiosta.

Samalla kun urakoitsija suunnittelee linjasaneerausta webbiportaalissa, raksuttaa suunnitelman vieressä laskuri, joka automaattisesti päivittää sen millaisen kaluston urakan toteuttaminen vaatii. Mikäli urakoitsijan tarvitsee tilata uutta kalustoa, voi hän napinpainalluksella pistää tilauksen maahantuojalle.

Koska portaalit ovat yleensä yhteydessä muihin verkkopalveluihin, voi maahantuojan portaali olla yhdistettynä tietokantaan, johon päivittyy automaattisesti muun muassa Suomen rakentamismääräyskokoelma. Näin urakoitsijan ei itse tarvitse olla jatkuvasti kyttäämässä määräysten muutoksia, vaan hän saa tiedot automaattisesti käyttämästään järjestelmästä.

 

Hyvästit taulukkolaskentaohjelmille

Hyppivätkö taulukkolaskentaohjelma rivit ja sarakkeet silmissä? Tuhlautuu arvokasta työaikaa näppäilyvirheiden etsimiseen? Perinteisemmät toimisto-ohjelmat antavat inhimilliselle erheille liikaa mahdollisuuksia. Olemme hyväksyneet ajatuksen, että työpäivästä voi kulua minuutteja, jopa tunteja virheiden etsimiseen.

Sen sijaan webbiportaali on mahdollista rakentaa niin, että perusvirheet ja -unohdukset saadaan karsittua minimiin. Kun työskentely siirtyy perinteisistä toimisto-ohjelmista portaaliin, voimme velvoittaa esimerkiksi jokaista tilauksia tekevää kulkemaan tietyn polun läpi niin, että jokaiseen vaiheeseen on vastattava. Tämä on normaali tapa kuljettaa asiakkaita verkkokaupan ostoskorin läpi ja sama tapa toimii yleisimpiä toimisto-ohjelmia korvaavissa, portaalin sisäisissä järjestelmissä. Olemme huomanneet, että verkkokaupan tilausta jäljittelevällä tavalla rakennettu portaali vähentää taulukkolaskentaohjelmien pyörityksessä aiheutuvia pikkuvirheitä.

 

Portaalit muun muassa helpottavat työn automatisointia, karsivat työn päällekäisyyksiä ja tarkentavat raportointia eli tehostavat yrityksissä tehtävää työtä. Koska webbiportaalien kehittämisestä vain aika, budjetti ja mielikuvitus ovat rajana, voidaan jokainen portaali suunnitella asiakasta ja hänen tarpeitaan herkällä korvalla kuunnellen.

Mitä luulet, voisiko sinun rahaasi ja aikaasi säästää portaali, joka tukee kaikkia liiketoimintasi ulottuvuuksia verkkokaupasta kirjanpitoon? Kysy meiltä lisää siitä, millaisia mahdollisuuksia portaaliajattelu voisi liiketoiminnallesi avata! Laita sähköpostia Lauralle laura@codaone.fi.

 


Tilaa uusimmat blogipäivitykset sähköpostiisi

Arkisto

2019

2018

2017

2016

2015

Avainsanat

esittelykäyttöliittymäsuunnitteluCodaonearvostelutmobiilimaksaminenkivijalkaliikelisäarvoverkkokauppamagentoasiakaskokemus