Kes 20 2017

Kolme syytä perustaa oma verkkokauppa

Myyt sitten kustomoituja moottoripyörän osia, luonnonkosmetiikkaa tai kylpyhuoneen valaisinratkaisuja verkossa, kannattaa sinun satsata heti alkuun oman verkkokaupan perustamiseen.

Kun verkkokauppa on vielä yrittäjän mielessä kytevä ajatus, pohtii moni josko kokeilisi ideaansa jo olemassa olevalla, suurella ja kansainvälisellä verkkokauppa-alustalla. Amazonin, eBayn ja Alibaban kaltaiset jättitoimijat houkuttelevat yrittäjiä asiakkaakseen tarjoten heille ison talon etuja, kuten suuria kävijämääriä.

Aloittelevalle verkkokauppiaalle tämä voi tuntua tarjoukselta, josta on vaikea kieltäytyä. Ennen kuin allekirjoitat sopimuksen, kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään mitä etuja ikioma verkkokauppa tarjoaa sinulle nyt ja tulevaisuudessa.

 

Omassa verkkokaupassa et maksa palvelumaksuja

Olet varmaan jo huomannut, että suuret verkkokauppa-alustat ovat kovaa tulosta tekeviä pörssiyhtiöitä. Näiden firmojen sisällä osataan pyytää rahaa niin kuluttaja- kuin yritysasiakkailta. Jokaisesta myymästäsi tuotteesta maksat verkkokauppa-alustalle palvelumaksun, joka voi olla helposti 3-10 % myymäsi tuotteen arvosta.

Oman verkkokaupan perustaminen on alussa merkittävä rahallinen satsaus, mutta ns. oman katon alla et joudu maksamaan provisiota ylimääräisille välikäsille myydessäsi tuotteitasi. 10 % palvelumaksu voi alkuun tuntua pieneltä kun sitä vertaa verkkokaupan perustamisen kuluihin, mutta pitkässä juoksussa ja liiketoiminnan kehittyessä 10 % palvelumaksu voi maksaa sinulle kuukaudessa enemmän kuin oman verkkokaupan perustaminen.

 

Oma verkkokauppa luo uskottavuutta

Milloin olet viimeksi nähnyt vaikutusvaltaisten luksusbrändien tuotteita suurilla verkkokauppa-alustoilla myynnissä? Ne mitä olet nähnyt ovat olleet korkeintaan halpoja kopioita. Luksusbrändit kiertävät verkkokauppa-alustat kaukaa tukeakseen eksklusiivisuutta henkivää mielikuvaansa.

Vaikka imagosi ei olisi samalla tavalla mystiseen eleganssiin verhoiltu kuin luksusbrändeillä, tuo oma verkkokauppa tuotteellesi uskottavuutta. Oma verkkokauppa viestittää asiakkaille sitä, että luotat omaan yritykseesi ja liikeideaasi.

 

Oma verkkokauppa on vapaasti muokattavissa

Kun liiketoimintasi kasvaa, tulee yleensä tarvetta kustomoida verkkokauppaa isommaksi. Verkkokauppa-alustat tarjoavat yleensä varsin suppean mahdollisuuden muokata alustaa, jonka kautta liiketoimintasi näyttäytyy asiakkaille. Omaa verkkokauppaasi voit sen sijaa muokata vaikka viikottain kulloisen tarpeesi mukaan.

Oma verkkokauppa tarjoaa sinulle myös laajemman mahdollisuuden kerätä tietoa asiakkaiden käyttäytymisestä. Kun kaikki verkkokauppaasi liittyvä data on automaattisesti käytössäsi, voit helposti tarkistaa esimerkiksi kuinka usein asiakkaat vievät täyttämänsä ostoskorin oikeasti kassalle.

 

Verkkokauppa-alustat houkuttelevat aloittelevia verkkokauppiaita helppoina ratkaisuna tehdä hieman lisätuloa myymällä tuotteita verkossa. Jos tähtäimessäsi on kuitenkin tehdä verkkokaupalla isompaa liiketoimintaa, kannattaa sinun jo varhaisessa vaiheessa pistää oma verkkokauppa pystyyn. Oman talon isäntänä, vaikka talo olisikin alkuun pienempi ja tuntemattomampi, saat itse määrätä mitä talosi seinien sisällä tapahtuu.

 


Tilaa uusimmat blogipäivitykset sähköpostiisi

Arkisto

2019

2018

2017

2016

2015

Avainsanat

mikrodatakoodaajaostokäyttäytyminenverkkosivuesimerkkiLaadukkaat kotisivuttekninen konsultaatioUudet nettisivutSEOvideo