Tou 15 2017

Videot eivät ole tulevaisuutta vaan tätä päivää

Videot, videot, videot. Puhut sitten kenen tahansa kanssa internetin trendeistä, puhutte jossain vaiheessa videoiden merkityksestä. Mutta onko videoista oikeasti hyötyä verkkokaupassa?

Myyvä tuotekuvaus koostuu yleensä kiinnostavasta tekstistä ja informatiivisesta valokuvasta. Hyvä video voi olla myös kiinnostava ja informatiivinen, mutta pelkkä “video videon vuoksi” ei tue asiakkaan ostopäätöksen syntymistä. 

Siksi verkkokauppiaan tulisi miettiä tarkkaan mitä lisähyötyä asiakas saa videoista ennen kuin painaa rec-nappia. Tässä olisi kolme seikkaa, joita jokaisen verkkokauppiaan tulisi punnita ennen kuin tekevät päätöstä videoista suuntaan tai toiseen.

 

Videot ovat käteviä ja suosittuja

Liikkuva kuva esittelee tuotteen usein paremmin kuin tuhat sanaa tai sata valokuvaa. Videoiden vahvuus on siinä, että hyvin tehtyinä ne herättävät huomiota ja tarjoavat ostopäätöstä tukevaa tietoa yksinkertaisessa, helposti omaksuttavassa muodossa.

Ei siis ihme, että videot ovat niin suosittuja internetissä. Ciscon ennustuksen mukaan videoliikenteen määrä internetissä tulee nelinkertaistumaan vuodesta 2015 vuoteen 2020 mennessä. 

 

Laatu korvaa määrän

Jos verkkokaupassasi on satoja erillisiä tuotteita, on kaikista oman tuotevideon kuvaaminen resursseja nielevä projekti. Sen sijaan kannattaa satsata muutamaan laadukkaaseen videoon, jossa esittelet vaikka useita verkkokauppasi tuotteita samalla kerralla.

Voisitko esitellä videolla esimerkiksi millaisia kokonaisuuksia myymistäsi vaatteista voi koostaa, millaisissa käyttöympäristöissä myymäsi elektroniset tuotteet pärjäävät tai millaisia kesäterasseja asiakkaasi ovat myymästäsi rakennustarvikkeista saaneet aikaiseksi?

Videoiden tekeminen on nykyään entistä helpompaa, sillä suurimmalla osalla meistä on kohtuullista videokuvaa tuottava kamera puhelimessamme. Silti on syytä konsultoida ammattilaista ennen kuin aloitat videoprojektia. Ammattilaisen tekemä video tietenkin maksaa, mutta parhaassa tapauksessa ammattivideot maksavat itsensä myös nopeasti takaisin.

 

Video on helppo löytää

Kun teet tuotevideon, kannattaa siitä tehdä some-kelpoinen. Sosiaalisen median palvelut ovat pitkään suosineet videoformaattia ja hyvät videot näkyvät huomattavasti paremmin asiakkaille kuin hyvät kuvat tai tekstit.

Google ja YouTube ovat nykyään yhdessä ja Google suosii videoformaattia. Tämä tarkoittaa sitä, että kun Googlesta etsitään kuulalaakereita, YouTubeen tehty kuulalaakeri-video nousee hakutuloksissa esiin. Jos kuulalaakeri-videosi tekee asiakkaaseen vaikutuksen, on asiakas vain muutaman askeleen päässä ostoskoria.

 

Videotuotannossa pätevät samat lainalaisuudet kuin muussakin sisällöntuotannossa. Jos sisältö ei tue myyntiä, ei siihen kannata resursseja hukata. Fakta kuitenkin on, että internetissä kasvaa uusi kuluttajasukupolvi, joka on tottunut tutustumaan heitä kiinnostaviin tuotteisiin videoformaatin kautta. Yhdelläkään verkkokaupalla, joka aikoo tehdä tulosta vielä tulevina vuosina, ei ole varaa jättää heitä huomioimatta.

Miten sinä esittelisit tuotteitasi videolla verkkokaupassasi?


Tilaa uusimmat blogipäivitykset sähköpostiisi

Arkisto

2019

2018

2017

2016

2015

Avainsanat

työpaikkaprosessitverkkosivuProjektinhallintamaksutavatkäytettävyyssisäinen hallintamobiilioptimointimobiiliverkkokauppaKiina