Huh 26 2017

Magento 1 tuki loppuu - mitäs nyt?

Magento 2 näki päivänvalon marraskuussa 2015. Samalla ilmoitettiin, että Magento 1 alustan tuki loppuu kolmen vuoden kuluessa.

Ilmoituksesta on nyt puolitoista vuotta. Olemme saaneet runsaasti kyselyitä siitä, mitä verkkokauppiaiden kannattaa tehdä, jos oma kauppa on rakennettu Magento 1 alustalle. Me Codaonella suosittelemme, että nyt on korkea aika tutustua päivitykseen ja suunnitella missä vaiheessa siirrytte Magento 2 alustalle.

 

Verkkainen siirtymä

Mikäli verkkokauppanne on rakennettu Magento 1 alustalle, siirtymä Magento 2 alustalle on periaatteessa aika vaivatonta. Mitä yksinkertaisemmasta verkkokaupasta on kyse, sitä joutuisammin se on mahdollista siirtää uudelle alustalle. Koska siirto ei kuitenkaan tapahdu ihan nappia painamalla, sille on hyvä varata aikaa reilusti.

Kaikkia Magento 1 tukemia kustomoituja lisäosia ja teemoja ei ole vielä uudella alustalla käytössä. Mikäli verkkokaupassanne on useampia personoituja moduuleja, kannattaa siirtotyön suunnittelu aloittaa pikimmiten. Nyt on nimittäin loistava hetki pyytää kustomoitujen lisäosien tekijöitä päivittämään lisämoduulit Magento 2 varten.

Vaikka siirtymä alustojen välillä voi olla mutkatonta, ei kannata tuudittautua uskoon, että päivityksen voi tehdä vasta kun on pakko. Pakkotilanne voi nimittäin tulla esiin pahan tietoturva-aukon löydyttyä.

 

Tuki tuntuu tietoturvassa

Kun Magento 1 tuki loppuu, sen päälle rakennetut verkkokaupat eivät katoa samantien bittiavaruuteen. Tuen loppuminen tarkoittaa kuitenkin sitä, että esimerkiksi uusia tietoturvapäivityksiä ei ole enää saatavilla.

Mikäli tietoturvapäivityksiä ei tehdä, vaaraantuu verkkokaupan tietoturva. Jos verkkokaupan tietoturvasta löytyy vakava haavoittuvuus, voivat webhotellit sulkea kaupan suojellakseen toisia asiakkaitaan.

Jos liiketoimintasi on täysin tai suurimmalta osalta Magento 1 päälle rakennetun verkkokaupan varassa, nyt on hyvä aika pohtia päivittämistä Magento 2 alustaan. Apua on saatavilla. Kun lähdette nyt hyvässä etukenossa suunnittelemaan päivitystä, olette varmasti valmiina kun Magento 1 alustan tuki loppuu.

Ota meihin yhteyttä kun päivitys on teidän verkkokaupassanne ajankohtainen: juhani@codaone.fi, 358 75 3251150.

 


Tilaa uusimmat blogipäivitykset sähköpostiisi

Arkisto

2019

2018

2017

2016

2015

Avainsanat

koodisisäinen hallintaUudet nettisivutlisätty todellisuustietosuojaverkkosivuhenkilökohtaisuuslivechatmarkkinointiProjektinhallinta