Kolme kovaa SEO-knoppia
Internet on lievästi sanottuna aika iso paikka. Yksittäisien verkkosivujen määrä nousee varovaisissa arvioissa miljardeihin. Kun kauppasi toimii verkossa, on liiketoiminnallesi elintärkeätä, että se löytyy näiden miljardien sivujen joukosta. Jos toimialallasi on muistakin verkkokauppoja, kannattaa sinun entistä enemmän panostaa verkkokauppasi löydettävyyteen.
SEO (Search Engine Optimization) eli hakukoneoptimointi tähtää siihen, että hakukoneet nostavat verkkokauppasi kilpailijoittesi yli hakutulosten kärkipaikoille. Vanha viidakon viisaus kuuluu, että jos verkkosivusi löytyy Googlen hakutuloksissa vasta toiselta sivulta, ei sivuasi käytännössä ole olemassakaan.
Hakukoneoptimointipalveluita tarjotaan oikealta ja vasemmalta, mutta ihan muutamalla pikkujutulla saat itse parannettua verkkokauppasi löydettävyyttä. Me Codaonessa kokosimme teille kolme vinkkiä, joilla pääsette alkuun hakukoneoptimoinnissa.
Mobiilioptimointi on ensimmäinen askel
Mobiililaitteiden käyttö kasvaa jatkuvasti. Älypuhelimet jat tabletit ovat niin työmatkoilla, lounastauoilla kuin kotisohvilla aina käsillämme. Monella meistä on kokemusta siitä, että ihailemme tuotetta kivijalkaliikkeessä ja samalla etsimme puhelimellamme tietoa saisimmeko sen verkkokaupasta edullisemmin.
Hiljattain Google suositteli, että mikäli halusi näkyä mobiililaitteita käyttävien googlaajien hauissa, verkkosivut tulisi optimoida mobiiliystävällisiksi. Jos et siis halua menettää mobiilia käyttäviä potentiaalisia asiakkaita, huolehdi verkkokauppasi responsiivisuudesta.
Kuvatiedot kuntoon
Hakukoneet ovat nykyään varsin hyviä löytämään kuvia. Jos kuva on oikein optimoitu, nousee se hakusivulle vaikka hakukoneen käyttäjä ei olisi erikseen etsinyt kuvia. Niin fiksuja hakukoneet eivät vielä ole, että ne osaisivat päätellä mitä kuvassa oikeasti on. Siksi sinun on helpotettava hakukoneiden työtä ja kertoa niille, mitä kuva esittää.
Jos kuva esittää verkkokaupassasi myynnissä olevaa grilliä, varmista että kuvan nimi vastaa sen sisältöä. Hakukoneet näyttävät grilliä etsivälle asiakkaalle ennemmin kuvan, jonka nimi on pallogrilli_musta.jpg kuin kuvan jonka nimi on DXZ948.jpg. Pidä huolta myös siitä, että kuvan otsikko ja vaihtoehtoinen teksti vastaa kuvan sisältöä.
Kuvatietojen optimointi voi alkuun tuntua työläältä, mutta se kannattaa. Esimerkiksi eräällä asiakkaallamme on verkkokaupassaan 16000 eri tuotetteisiin liittyvää kuvaa. Kun kuvien tiedot laitettiin kuntoon, verkkokaupan kävijämäärä kasvoi tuntuvasti. 16000 kuvan tekstittäminen vie aikansa ja siksi monet siirtävät sen prioriteettilistansa pohjalle. Muista kuitenkin, että odottaessasi sitä parempaa aikaa optimoida kuvasi aasialaiset verkkokaupat ovat pistäneet omat kuvatietonsa kuntoon ja vieneet samalla sinun asiakkaasi.
Tuotekuvaus antaa tarttumapintaa
Google ei tartu kauppaasi, ellei siellä ole mitään mihin tarttua. Yksinkertaista, eikö? Siitä huolimatta internet on täynnä verkkokauppoja, joista tuotekuvaukset puuttuvat täysin.
B2B-puolella näkyy runsaasti verkkokauppoja, joissa selvästi oletetaan, että ostaja tietää mitä on ostamassa. Tämä voi pitää paikkansa kun ostaja on vanha tuttu, mutta uusasiakashankinnan kannalta tämä ajattelutapa on turmiollista.
Kirjoita tuotteistasi kunnolliset kuvaukset. Mitään Runebergin runotaitoja tässä ei tarvita, ihan perustiedot siitä mikä tuotteesi on ja mitä sillä tehdään riittävät. Pysy tiukasti asiassa, sillä Google arvioi verkkosivuasi sen sisältöjen merkityksellisyyden kautta. Google myös arvostaa ainutlaatuisia sisältöjä. Jos siis myyt toisen valmistamia tuotteita, älä suoraan kopioi heidän kirjoittamaansa tuotekuvausta. Google nimittäin huomaa jos useammalla sivulla on sama teksti ja alentaa tällöin molempien näkyvyyttä.
SEO on jatkuva prosessi. Verkkokaupan löydettävyyteen pätee sama kuin kivijalkaliikkeissäkin: sijainti on ykkösprioriteetti. Verkossa parhaan sijainnin eli hakukoneen ykköspaikan saa kunnollisella SEOlla. Onneksi hakukoneoptimointi ei vaadi taikatemppuja vaan paneutumista ja resursseja tehdä asiat hyvin.
Miten on, löytyykö sinun verkkokauppasi Googlen ensimmäiseltä hakusivulta?
Arkisto
2018
2017
Marras
Loka
Syys
Elo
Webbiportaali on enemmän kuin tehokas verkkokauppa
Haastattelussa Codaonen myynnistä Laura Palmu
Blogiyhteistyö vaatii verkkokauppiaalta suunnitelmallisuutta
MyCashflow-kassaintegraatio helpottaa verkkokauppiaan arkea
Kolme syytä perustaa oma verkkokauppa
Kolme vinkkiä kömpelöön verkkokauppaan
Omnichannel on reaaliaikaista dialogia
Videot eivät ole tulevaisuutta vaan tätä päivää
Magento 1 tuki loppuu - mitäs nyt?
3 askelta kohti sosiaalista verkkokauppaa
Kolme syytä tutustua EU:n tietosuojauudistukseen
Kolme kovempaa SEO-knoppia
Codaonen verkkokauppa
Tammi
2016
3 asiaa, jotka blogiyhteistyötä suunnittelevan on hyvä muistaa
3 tärkeintä järjestelmää, jotka sinun pitäisi integroida verkkokauppaasi
Älä päästä asiakkaitasi valumaan verkkokaupasta kivijalkaliikkeisiin!
Livechatista virtuaalitodellisuuteen - pian kättelet asiakastasi verkkokaupassa
Verkkokauppias, laajenna rohkeasti Pohjoismaihin!
Oletko huomioinut nämä yksityiskohdat verkkokaupassasi?
Miten verkkokaupassa voi hyödyntää lisättyä todellisuutta?
Laadukas tuotekuvaus takaa kaupat verkossa
Kieliversio on helppo tapa kansainvälistää verkkokauppasi
Kolme vinkkiä, joilla ohjaat asiakkaat pois verkkokaupastasi
Mobiiliostamisen Suomi-Ruotsi-maaottelu: naapuri on edelleen parempi
Näin luot henkilökohtaisen suhteen verkkokauppasi asiakkaaseen
Codaonen verkkokaupan peruspaketti ennakoi tulevaisuuden kasvutarpeet
Codaonen matka utopistisesta suunnitelmasta huikeaan kasvuun
Mikrodata auttaa asiakasta löytämään tuotteesi
Helppokäyttöisyys kannattaa muistaa b2b-verkkokaupassakin
Mitä tehdä, kun verkkokaupan rajat tulevat vastaan?
Tällaisessa työpaikassa syntyvät maailman parhaat mobiiliverkkokaupat
Verkkokaupan mahdollisuudet maailmalla – miltä näyttää Kiinan markkina?