Tam 19 2017

3 syytä miksi verkkokauppanne kaipaa teknistä konsultaatiota

Kun asiakas tilaa meiltä verkkokaupan, saattaa hän ensin ajatella tilaavansa vain projektin, jolla on selkeä alku ja loppu. Me Codaonella uskomme kuitenkin pitkäaikaiseen kumppanuuteen. Tarjoamme asiakkaillemme verkkokaupan teknisen toteuttamisen lisäksi teknistä konsultaatiota verkkokaupan valmistumisen jälkeen.

Mutta mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Eikö sen pitäisi riittää, että toimitamme valmiin kaupan asiakkaallemme avaimet käteen -periaatteella ja laskun kuitattua ratsastamme auringonlaskuun?

Tässä on kolme syytä siihen, miksi sinun verkkokauppiaana tulisi panostaa tekniseen konsultaatioon sen jälkeen, kun kauppasi on avattu.

 

Jokaisella tuotteella on elinkaarensa

Oli kyse sitten toimistotuolista, moottoritien pätkästä tai verkkokauppa-alustasta, tulee jokainen näistä tuotteista joskus elinkaarensa päähän.

Kun verkkokauppa-alusta ilmoittaa, että sen tietoturvapäivityksen loppuvat puolen vuoden kuluttua, saattaa verkkokaupan pitäjän mielessä herätä pieni paniikki: Verkkokauppa on siirrettävä turvaan ja nopeasti.

Pitkäjänteisessä asiakassuhteessa varmistut, että verkkokauppasi on teknisesti ajantasalla. Muutoksia tulee aina, mutta muutoksiin voi varautua. Me olemme tehneet useiden asiakkaidemme kanssa pitkän tähtäimen teknisen suunnitelman eli niin sanotun Roadmapin. Suunnitelmassa hahmotamme asiakkaan verkkokaupan tulevaisuuden ja sen mahdollisuudet. Kun yksi ovi sulkeutuu, voimme Roadmapista katsoa mikä ikkuna meidän kannattaa avata.

 

Kehitys ei koskaan pysähdy

Avasit verkkokaupan. Hienoa! Mutta miten ajattelit kehittää sitä?

Moni meistä muistaa miltä verkkosivut näyttivät kotimodeemien yleistyessä 1990-luvulla. Parissa vuosikymmenessä verkkosivut ja niiden sisältämät toimintamahdollisuudet ovat kehittyneet huomattavasti.

Kun saat verkkokaupan avattua, saatat ensimmäisenä huokaista helpotuksesta “nyt se on valmis”. Tämä on luonnollista, sillä olet luultavasti käyttänyt verkkokaupan avaamiseen paljon resursseja. Älä kuitenkaan tuudittaudu ajatukseen, että verkkokauppasi olisi koskaan valmis. Verkkopalvelut kehittyvät jatkuvasti ja parin vuoden kuluttua nyt tuliterä verkkokauppa tulee vääjäämättä näyttämään vanhanaikaiselta.

Kun panostat pitkäjänteiseen yhteistyöhön verkkokauppa-asiantuntijan kanssa, voit olla varma että saat tietoa kaikista niistä mahdollisuuksista joita kehitys tarjoaa käyttöösi. Kehityksen eturintamassa pysyvä verkkokauppa kiinnostaa myös asiakkaita.

 

Pitkäjänteinen kehitys lisää luottamusta

Tekninen konsultaatio verkkokaupan valmistumisen jälkeen on win-win -tilanne, joka hyödyttää sekä kauppiasta että hänen asiakastaan. Kun teet asiakkaallesi näkyväksi, että sinun kauppasi on teknisen kehityksen kärjessä, luottaa hän enemmän sinun asiantuntevuuteesi kuin kilpailijaasi, jonka kauppa on jäänyt kehityksestä jälkeen.

Kun verkkokaupassa on tarve tehdä muutoksia, voidaan teknisen konsultaation avulla ottaa heti kantaa halutun muutoksen tekniseen toteutukseen. Voimme testata haluttua muutosta etukäteen pienimuotoisena versiona, jolloin pääsemme ketterästi todistamaan sen vahvuudet ja haasteet.

Olemme itse huomanneet, että pitkäjänteistä yhteistyötä tehdessämme myös meidän asiakkaamme luottavat meihin entistä enemmän. Asiakkaamme tietävät, että meiltä he saavat ajankohtaisimmat ja asiantuntevimmat tiedot verkkokauppojen teknisistä mahdollisuuksista. Siispä he voivat itse keskittyä omiin töihinsä eikä heidän tarvitse murehtia kauppansa teknisestä kehityksestä.

 

Tekninen konsultaatio vaatii panostusta ja resursseja. Teemme esimerkiksi yhdelle asiakkaallemme teknistä konsultaatiota reilun työpäivän verran viikossa. Tämä panostus kuitenkin takaa, että heillä on jatkuvasti viimeisin tieto siitä mitkä ovat heidän verkkokauppansa tekniset haasteet ja mahdollisuudet.

Meidän kaikkien tähtäimessä on tasaisesti kehittyvä liiketoiminta. Jos tekninen puoli verkkokaupassa pettää, uhkaa koko kauppa kaatua. Teknisen konsultaation avulla asiakkaamme voivat luottaa siihen, että heidän verkkokauppansa on aina ajantasainen, turvallinen ja heidän liiketoimintaansa tukeva kokonaisuus.

 


Tilaa uusimmat blogipäivitykset sähköpostiisi

Arkisto

2019

2018

2017

2016

2015

Avainsanat

kehittäminenblogiyhteistyökieliversioverkkosivuliiketoimintayhteishenkikasvuIT-projektitkivijalkaliikeSEO