Maa 01 2016

Tällaisessa työpaikassa syntyvät maailman parhaat mobiiliverkkokaupat

Tunnelma työpaikalla ei ole samantekevä asia. Mutta miten meillä Codaonella huolehditaan siitä, että hommat hoituvat hyvässä hengessä?

Työilmapiiri on aina ajankohtainen aihe, mutta erityisen paljon se on ollut meillä mielessä viime aikoina. Codaone nimittäin kasvaa vauhdilla, ja palkkaamme jatkuvasti uusia tekijöitä erityisesti ohjelmointiin.

Codaonella arvostetaan hyviä koodareita, mutta toimitusjohtajamme Juhani Haapala korostaa, että IT-alan kaltaisella, jatkuvasti muuttuvalla alalla on turha liian tarkkaan määritellä, mitä työnhakijan pitäisi jo ennalta osata. Työn hienoudet on opittava käytännön työssä eikä koulun penkillä. Juhanin mielestä työntekijän tärkein ominaisuus on halu oppia.

“Suomessa ei ole valmiiksi sellaista osaamista, jota me tarvitaan, joten työntekijä on joka tapauksessa koulutettava.”

Yksin ei tarvitse pärjätä

Codaonella ei ole tiukkoja työaikoja: yksi rientää toimistolle jo ennen seitsemään, kun toinen saapuu paikalle vasta kymmenen maissa.

“Tärkeintä on, että hommat tulevat hoidettua. Emme tarkkaan seuraa työtuntejakaan - jos viikko joskus jää vajaaksi, niin sitten se jää. Tämä työ perustuu tosi paljon luottamukseen”, Juhani toteaa.

Mobiiliverkkokauppoja työstetään melko itsenäisesti, mutta Juhani on huomannut, että on tärkeää, ettei kenenkään tarvitse pärjätä kokonaan yksin.

“Kannustamme siihen, että voi pyytää apua työkavereilta. Ohjelmoidessa tulee herkästi jumi, ja toinen voi auttaa löytämään siihen ratkaisun.”

 

Edut kohdallaan ja optiot suunnitelmissa

Kilpailukykyinen palkka on toki yksi tapa sitouttaa työntekijöitä, mutta esimerkiksi optio-ohjelman luominen voi olla vielä parempi keino. Tällaista Codaonellakin suunnitellaan.

Myös erilaisten etujen tarjoaminen työntekijöille luo myönteistä ilmapiiriä. Codaonessa työntekijät saavat palkan päälle niin lounas- kuin virikeseteleitä. Erityisesti virikesetelit ovat saavuttaneet suuren suosion, ja työntekijöiden toivomuksesta ne alun perin otettiinkin käyttöön. Lisäksi perjantaisin käydään koko porukan voimin läheisessä Kotipizzassa firman laskuun.

“On täällä toimistolla myös limua ja vissyä, Presidentti-kahvia ja naposteltavaa. Hedelmiäkin on mietitty”, Juhani naurahtaa.

CodaoneJuhani.jpg

Codaonen toimitusjohtaja Juhani on nähnyt, että työyhteisössäkin erilaisuus on rikkaus.
“Mielellään voi olla sosiaalinen, mutta ei ole pakko”, Juhani naurahtaa.


Meillä läppä lentää


Nautitko sinä työpäivistäsi? Parhaatkaan edut eivät sido työhön yhtä hyvin kuin se, että joka päivä voi mennä työpaikalleen hyvillä mielin. Juhani on pyrkinyt luomaan Codaoneen ilmapiiriä, jossa luottamus on molemminpuolista ja huumori kukkii.

“Siten porukka uskaltaa antaa myös kritiikkiä. Jos ei muuten, niin vaikka sitten huumorin kautta.”

Osa luottamusta on myös toiminnan läpinäkyvyys - kaikki työntekijät esimerkiksi tietävät asiakkaiden tuntihinnat ja tehdyt tarjoukset. Juhanin mielestä hyvä ilmapiiri työpaikalla ei ole mikään bonus, vaan hyvän liiketoiminnan ehdoton edellytys.

“Se on se tärkein kohta koko jutussa. Työntekijät tekevät koko liiketoiminnan, ja siksi on tärkeää, että he tykkäävät työstään ja viihtyvät.”

 


Tilaa uusimmat blogipäivitykset sähköpostiisi

Arkisto

2019

2018

2017

2016

2015

Avainsanat

blogiulkoasureferenssiB2Besimerkkikasvujoulukesäomnichanneltyöilmapiiri