Lok 23 2015

Mistä verkkokaupan hinta muodostuu?

Toimitusjohtajamme Juhani valotti hieman sitä, mistä asiakkaalle toteutetun verkkokaupan hinta oikein muodostuu.

Hintaan vaikuttaa aina useampi eri asia. Codaonella pyrimme selvittämään kaikki nämä asiat asiakkaan kanssa ennen projektin alkua ja annamme hinnan projektille, jossa myös pysytään. Kirjasimme verkkokaupan ostajille muistilistan, jotta on helpompi itse miettiä ja valmistautua kertomaan, mitä verkkokaupalta toivotaan.

 

MUISTILISTA VERKKOKAUPAN OSTAJALLE

 

  1. Paljonko verkkokauppaan tulee tuotteita?

  2. Kuka tuottaa sisällön verkkokauppaan ja mitä tämä sisältö on?

  3. Kuka ylläpitää verkkokauppaa?

  4. Millaisia ulkoisia liitäntöjä, eli rajapintoja kauppaan mahdollisesti halutaan? Millaisia maksutapoja, toimitustapoja tarvitaan? Miten taloushallinto ja varasto halutaan yhdistää?

  5. Halutaanko verkkokauppaan B2B -puoli? Onko tarvetta asiakaskohtaisille hinnoille?

  6. Millainen aikataulu projektilla on?

  7. Mikä on kaupan pääkieli? Tarvitaanko muita kieliä ja kuka hoitaa käännökset?

  8. Mistä tulee verkkokaupan ulkoasu? Halutaanko, että suunnittelemme myös grafiikan?

 

Lisäksi selvitämme asiakkaan kanssa, millaiseen ympäristöön verkkokauppa luodaan. Onko jo olemassa domain, joka voidaan liittää verkkokauppaan? Millainen palvelintila halutaan, otatteko sen meiltä vai muualta?

Yrityksen tarvitsemat rajapinnat, eli ulkoiset liitännät, ovat yksittäisenä kokonaisuutena isoin verkkokaupan hintaan vaikuttava tekijä. Viedäänkö myynnit vain suoraan kirjanpitoon, vai yhdistetäänkö mukaan myös asiakastietojen haku, asiakastietojen päivittäminen verkkokaupan puolelta sekä laskutus ja synkronointi asiakkuudenhallintaan. Asiakkaan tarve ratkaisee. Meillä on kokemusta monipuolisista ja haastavistakin rajapintatoteutuksista. Siirrettävän tiedon määrä vaikuttaa olennaisesti tehdyn työn määrään. Tämän pystymme arvioimaan kun olemme asiakkaan kanssa suunnitelleet, mitä eri tietoja halutaan liikkuvan, mistä ja mihin.

Me Codaonella haluamme haasteita. Nautimme isojen, aikaa vievien projektien toteutuksesta, jotka haastavat myös meitä. Emme halua tehdä verkkokauppoja liukuhihnaperiaatteella, vaan palvella asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Aina on muistettava, että tavoitteena on kasvattaa asiakkaan liiketoimintaa verkkokaupan avulla. Haluamme tehdä paljon ja suunnitella projektin kanssanne alusta loppuun, jotta kokonaisuus toimii“, kertoo Juhani Haapala.

 

Vahvat verkostot

Codaonen verkostosta löytyvät osaavat graafikot, kääntäjät sekä muita kaltaisiamme toimijoita, joiden kanssa tarvittaessa saamme isommankin projektin nopeasti käyntiin. Luotettavien kumppaniemme avulla takaamme projektien onnistumisen.

 

Räätälöity palvelintila

Me Codaonella pystymme tarjoamaan teille palvelintilan, jolla vain teidän verkkokauppanne sijaitsee. Jos ostat palvelintilan webhotellin tarjoajalta, on heillä usein yhdellä palvelimella useita verkkokauppoja. Me turvaamme verkkokauppasi toimivuuden palvelimella: optimoimme kokonaisuuden niin, että se toimii juuri teidän verkkokaupallanne täydellisesti. Lisäksi tarjoamme mukaan palvelun. Olemme tavoitettavissanne, mikäli kysyttävää herää. Perinteisissä webhotellissa toiminta on usein kasvotonta.

 

Käyttöoikeus ohjelmakoodiin

Toteuttamamme ohjelmakoodi on molemmin puolin täysin vapaata. Ostajalla on käyttöoikeus luotuun koodiin. Tämä tarkoittaa, että jos esimerkiksi toimintanne kasvaa niin, että yrityksenne palkkaa oman verkkokauppakehittäjän yrityksen sisälle, ovat oikeudet toteuttamaamme verkkokauppaan käytettävissänne. Emme sido teitä mihinkään!

Monet verkkokaupat eivät tarjoa asiakkaalle vapaata käyttöoikeutta verkkokaupan ohjelmakoodiin. Meille tärkeintä on palvella teitä niin hyvin, että haluatte toimia kanssamme myös tulevaisuudessa.

 

Monipuoliset verkkokauppa-alustat

Pystymme tarjoamaan erilaisia toteutusalustoja verkkokaupalle. Suositut Magento-pohjaiset verkkokauppa-alustat sopivat isoihinkin verkkokauppoihin.

Tarjoamamme Concrete5 -julkaisujärjestelmä on järkevä ja edukkaampi vaihtoehto, jos verkkokauppatoteutus on pieni. Concrete5 -järjestelmä sisällönhallinta on helpompi käytettävyydeltään kuin Magentossa.

 

 


Tilaa uusimmat blogipäivitykset sähköpostiisi

Arkisto

2019

2018

2017

2016

2015

Avainsanat

henkilöstöProjektinhallintakäyttöliittymäsuunnitteluverkkosivukoodiIT-projektityrityskäyttäjälähtöisyysmaksutavatomnichannel