Syy 22 2015

28% verkkokaupan ostoista tehtiin mobiililaitteella

Otimme tarkasteluun kahden verkkokaupan tilaustiedot toukokuusta elokuuhun. Mobiililla tehtyjen ostojen määrä yllätti asiakkaamme lisäksi myös meidät.

Lupasimme selvittää, miten paljon Suomessa verkkokauppaostoja tehdään mobiililaitteella verrattuna muihin laitteisiin. Otimme tarkasteluun kahden verkkokaupan tilaustiedot toukokuusta elokuuhun.

Mobiililla tehtyjen ostojen määrä yllätti asiakkaamme lisäksi myös meidät. Avasimme luvut teille infograafin muodossa.


Codaone_mobiiliostot_luvut.jpg

Kumpaankin verkkokauppaan tehtiin keväällä 2015 mobiilioptimointi. Tämän vuoksi halusimme tarkastella myös mobiiliostamisessa tapahtunutta muutosta mobiilioptimointien jälkeen.

Vertasimme mobiiliostojen prosentuaalista määrää aikaan ennen verkkokauppojen mobiilioptimointia. Verkkokauppa 1:n mobiiliostojen suhteellinen osuus kaikista ostoista kasvoi 67% ja verkkokauppa 2:n 82% mobiilioptimoinnin ansiosta. Luvut perustuvat verkkokauppojen tilaustietoihin ajalta 1.1.2015-31.4.2015.

Huomioitavaa on myös, etteivät verkkokaupat ole ole markkinoineet mobiiliostamisen mahdollisuutta lainkaan. Jo pelkästään sillä, että mobiiliostamisesta tehtiin helppoa, nousi mobiiliostojen määrä huomattavasti. 

Luvut kertovat mobiiliostamisen kehittymisestä myös meillä Suomessa. Nyt jos koskaan on aika huolehtia, että myös sinun verkkokauppasi toimii mobiilissa.

Me Codaonella voimme suunnitella teille joko alusta alkaen tarpeitanne vastaavan mobiiliverkkokaupan tai mobiilioptimoida olemassa olevan verkkokauppanne. Lisätietoja mobiiliverkkokaupoista saat toimitusjohtajaltamme Juhanilta juhani@codaone.fi tai Twitterissä @JuhaniHaapala

 


Tilaa uusimmat blogipäivitykset sähköpostiisi

Arkisto

2019

2018

2017

2016

2015

Avainsanat

kansainvälisyyslivechatluvutmarkkinointiSEOhenkilökohtaisuusverkkokaupan perustaminenblogipohjoismaatesimerkki